Real time web analytics, Heat map tracking

 

U vindt elders op de site het verhaal van Yolanda Klarenbeek die in haar eentje het verschil maakte in het leven van heel veel hulpbehoevende mensen in Sovata. Dit is het vervolg. Yolanda veranderde namelijk van baan. Ze werkte in de zorg en ging het onderwijs in. En ook daar dacht ze aan de Stichting.

Yolanda geeft les aan studenten Verzorging en Verpleegkunde aan het Koning Willem I College in Den Bosch. Een keuzedeel van de verzorgende opleiding is ondernemerschap en iets doen voor de community. In het kader daarvan hebben ze het idee opgevat om drie tweedejaarsklassen ieder drie dozen te laten vullen voor 3 oudere (hulpbehoevende) gezinnen. In totaal negen dozen dus, waar 3 gezinnen blij meegemaakt kunnen worden. De verzorgenden gaan, na het afronden van de opleiding, voor het merendeel werken in de ouderenzorg, vandaar de keuze voor het vullen van dozen voor ouderen.  

KW1C 2018 01

"Bestel maar een vrachtwagen"
“Het keuzedeel is een jaarlijks terugkerend project in de opleiding en wij zouden het leuk vinden om ieder jaar een bijdrage aan het bejaardenproject te kunnen leveren”, aldus Yolanda. “Het idee achter dit initiatief is dat de studenten op een creatieve manier leren hoe ze een doos met bruikbare spullen kunnen vullen, zonder dat ze daarbij gebruik gaan maken van hun eigen portemonnee. Hier hebben we al een project voor en ik dacht: hoe leuk is het om dit dan voor de Stichting te gaan doen.” Absoluut een heel goed idee natuurlijk. De studenten omarmden het project onmiddellijk en gingen voortvarend van start. Of, zoals één van hen zei: “Bestel maar een vrachtwagen. Drie dozen is niks juf, dat snapt u toch zelf ook wel!” De eerste dozen zaten in een mum van tijd vol en zijn met het vorige transport mee gegaan.

In hun enthousiasme hebben de studenten meer verzameld dan in de dozen kon en meer geld opgehaald dan nodig was. En daar komt de tweede vraag van Yolanda om de hoek kijken: “Wij zouden het geweldig vinden om een soortgelijke reis als het Cals College heeft gedaan met jullie te organiseren: met een groep tweedejaars studenten Sovata bezoeken en daar iets doen voor ouderen en kinderen. Het zou bijvoorbeeld leuk zijn om dan de ouderen te kunnen bezoeken waar we de negen dozen naartoe gestuurd hebben. Maar ook een wandeling langs de huizen waar de kinderen van Tinkerbell hebben gewoond, een bezoek aan het kindertehuis, het opknappen of schoonmaken van verwaarloosde huizen, een school bezoeken waar verzorgenden of verpleegkundigen les krijgen. Of een bezoek aan de grot waar veel mensen naartoe gaan die astma hebben, een mooie wandeling, of op zoek naar de beren.” Ook hierbij is het idee om het jaarlijks terug te laten keren als het van beide kanten goed bevalt. En het uitgangspunt van het bezoek is om iets nuttigs te doen voor de gemeenschap.

Daar werken we natuurlijk graag aan mee.
Op 2 juni 2018 was het dan zover en is Yolanda, een collega van haar en twee begeleiders van de Stichting, met veertien leerlingen naar Sovata gegaan. Een onvergetelijke tijd waar veel lief en leed is aanschouwd. Voor de leerlingen, maar ook voor de leraren, was het een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Ouder worden of gehandicapt zijn in Roemenië is absoluut geen pretje. Middelen en goede verzorging ontbreken, hulpbehoevende mensen die aangewezen zijn op de hulp van anderen en hier soms dagen op moeten wachten, zijn slechts enkele voorbeelden die zij hebben meegemaakt. Als je het niet zelf zou hebben gezien, zou je niet verwachten dat er dergelijke mensonterende situaties bestaan in een land zo dicht bij Nederland.KW1C 2018 02

Na een week in Sovata te zijn geweest, zijn de leerlingen vol met indrukken teruggekomen. “Dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat we vanuit het Willem I College naar Sovata gaan”, zei Yolanda na afloop van de reis.

Zoals ook al in de Tinkerbell Post van december verteld, hadden de leerlingen voordat ze vertrokken naar Nederland nog een grote verrassing in petto voor de kinderen in Tinkerbell; zij hadden zo veel sponsorgeld opgehaald dat ze de kinderen van Tinkerbell allemaal in de zomer een paar dagen op vakantie konden laten gaan. Gezien de vervelende tijd die ze hadden gehad met de scheiding van de ouders, was dat wel een groot geschenk uit de hemel voor hen en de verzorgers.

Dank je wel, Yolanda, voor al je mooie initiatieven! 

kids TB 2020

Deze Tinkerbell kinderen hebben een droom, u maakt het werkelijkheid

Geen feestelijkheden voor het lustrum, geen vakantiekinderen in juli, geen inkomsten door het wegvallen van alle activiteiten.

rommel schilte 2020 01

We starten langzaam en voorzichtig op. Als eerste onze jaarlijkse collecte met een mooi resultaat.

Vlak daarna de rommelmarkt op het terrein van Schilte - ook daar een mooi bedrag als beloning voor een dag hard werken.

QR code nov 2020
Met de hier afgebeelde QR-code is het heel een voudig (met een smartphone) een bedrag aan de stichting over te maken. Wij kunnen u garanderen dat deze gift geheel ten goede komt aan de kinderen van Tinkerbell! 
Vast dank voor uw gift!

 

 

 

tinkerbell 02"En hoe is het nu in Roemenië?"
Een vraag die momenteel veel gesteld wordt. Ook daar heeft men te maken met het COVID-19 virus. En ook daar zijn er verschillende maatregelen genomen.  Lees hier meer.

 

  !!ATTENTIE!!

 

In verband met maatregelen met betrekking tot het coronavirus COVID-19 zijn er verschillende wijzigingen in de jaarlijkse agenda.

Het bestuur bekijkt of we de geplande activiteiten op een later tijdstip alsnog door kunnen gaan. 

Houd u de agenda in de gaten! Zodra het duidelijk is wanneer de maatregelen worden opgeheven, hervatten we uiteraard onze activiteitenen zullen u hierover informeren.

 

We willen iedereen bedanken voor hun inzet tot nu toe en we hopen dat iedereen begrip heeft voor deze maatregelen.

 

voorwoord mag2019Nieuws Magazine 2019 nr 28

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over alle activiteiten van de Stichting
in het jaar 2018

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

LOTERIJ 2020

Dit jaar was alles anders – dat geldt ook voor de jaarlijkse loterij.
Verschoven van de zomer naar het eind van het jaar. Met veel mooie prijzen.  Die kwamen  van lokale ondernemingen en de middenstand. Waarvoor veel dank! Daarnaast ging een groep vrijwilligers hard aan de slag om alle loten te verkopen, en met succes want rond de jaarwisseling waren alle loten verkocht!!

Inmiddels heeft de trekking heeft plaats gevonden.  Van alle 62 prijzen is bekend op welk lotnummer ze zijn gevallen. De trekkingslijst is te vinden onder deze link. De winnaars worden ook persoonlijk op de hoogte gebrach

Claudiu in NLTinkerbell kinderen worden groot
Er is al een aantal kinderen uitgevlogen na het beeindigen van hyn opleiding of doordat ze 18 jaar werden.
Een van de laatste was Claudiu die na zijn studie helaas geen werk kon vinden. Hier het laatste nieuws over hem

markt TBEen nieuwe wind.
Begin augustus begonnen de twee nieuwe  ouderparen in Tinkerbell.

Tunde en Istvan Simo in het ene huis en als buren Reni en Denes Molnar.
Ze borrelen van nieuwe initiatieven. 
Een daarvan is het verkopen van goederen op markten. 
Zie hier een kort verslag

ZHbedplusEen tweede leven
Hoe verschillemde verpleegartikelen aan een tweede leven konden beginnin in Roemenië dankzij een oplettende vrijwilliger. En daarmee veel mensen blij maakte. Lees meer . . .

Doneren terwijl u koopt!onlineshop
Kan dat??? Ja, echt. Als u regelmatig shopt via een webwinkel dan kunt u tegelijkertijd ook sparen voor de stichting. Lees meer . . . , maar vooral DOEN!

 trapveldjeSponsor gezocht
Wij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

 ouderenproject-15 Ouderenproject
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

broodproject3 Broodproject
De ouders van de kinderen die in Tinkerbell geplaatst worden leven in erbarmelijke omstandigheden. Die vergeten we niet. Een van de manieren van hulp is het Broodproject.  Lees meer . . . .