Real time web analytics, Heat map tracking

Zondag 14 juli kwam de bus met de vakantiekinderen uit Sovata en omstreken weer aan op het inmiddels vaste adres: Stadskantoor op de Overtoom. 39 vermoeide en wat gespannen gezichtjes zoeken naar de volwassenen waarvan ze de foto’s in de bus hadden gekregen. Waar staan ze? En hoe zien ze er in het echt uit? Na wat zoeken konden ze opgevangen worden door de gastouders. Even een kort welkomstwoord in de bar van het Fulco. En daarna mee naar het gastgezin. Allemaal spannende gebeurtenissen. Bij een enkel gastgezin mochten ze direct in bad en schone kleren aan. Want na zo’n lange reis ben je wel aan wat aan verschoning toe!
Maandag even wennen aan je nieuwe tijdelijke woning en de andere omgeving. Wennen aan de andere manieren van eten, slapen en nog veel meer voor ons zo normale zaken. Het is maar 180 km hier vandaan, maar toch een hele andere manier van leven. Gelukkig wennen kinderen heel snel.
Dinsdag was het eerste gezamenlijke uitje. Het pretpark Plaswijck bij Rotterdam. Een jaarlijkse activiteit die bij de kinderen altijd erg word gewaardeerd. Er is van alles, een mooie grote speeltuin, skelters, een dierenparkje en niet te vergeten een zwembad met veel speeltoestellen. Kortom genieten!

Onderstqqnd een paar plaatjes hoe de dag in Plaswijck is verlopen. De kinderen hebben genoten! Dit was het eerste gezamelijke uitje dit jaar. Er volgen nog een paar meer. Wilt u die ook volgen, bezoek dan de Facebookpagina van de stichting. Daar krijgt u een actueel overzicht.

vakkinder 2019 1 vakkinder 2019 2 vakkinder 2019 3
vakkinder 2019 4 vakkinder 2019 5 vakkinder 2019 6
vakkinder 2019 7 vakkinder 2019 8 vakkinder 2019 9
vakkinder 2019 10 vakkinder 2019 11 vakkinder 2019 12
vakkinder 2019 14 vakkinder 2019 15 vakkinder 2019 16

 Hulpgoederentransport 2019

pakket 16 09Het zit er weer op! Dat betekent dat er meer dan 1000 gezinnen verblijd werden met 1 of meerdere paketten en/of voedselbonnen. Alle vrijwilligers zijn weer veilig thuis en hebben genoten van de blije gezichten.  Voor degenen die even terug willen kijken naar enkele momenten van die reis kunnen naar de Facebookpagina van de Stichting.

Nieuws Magazine 2019 nr 28
Cals 2017 01

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over alle activiteiten van de Stichting 
in het jaar 2018

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

Orientatiereis Cals College

Zaterdag 28 maart 2020 is het weer zover. Voor de vierde keer gaat een groep van 24 leerlingen van hete Cals College naar Sovata. De leerlingen worden begeleid door 2 docenten en Wilma en Karin van de Stichting Roemeense Kinderhulp. Ze maken dan kennis met Roemenië, met projecten van de Stichting, met allerlei activiteiten en hulpprojecten. Zelf steken ze in die week ook een aantal keren de handen uit de mouwen. Ze worden ondergebracht bij gezinnen van de leerlingen van de middelbare school in Sovata.

Calsreis 19 01

Een nieuwe wind.markt TB 19 5

Begin augustus begonnen de twee nieuwe  ouderparen in Tinkerbell.
Tunde en Istvan Simo in het ene huis en als buren Reni en Denes Molnar.
Ze borrelen van nieuwe initiatieven. 
Een daarvan is het verkopen van goederen op markten. 
Zie hier een kort verslag

 

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Kinderen voor kinderen (maar dan anders)egelantier 1

We kwamen via via in contact met een kinderdagverblijf uit Alkmaar..
Daar hadden de kinderen wat uit eigen collectie afgestaan voor  kinderen uit
Sovata en Chibed, Een kort verslag.

Gastgezinnen gezocht!KV 3Vliet 16 019

Ieder jaar komen er 42 kinderen uit Sovata en omgeving voor een drieweekse vakantie naar Nederland. Ze logeren per stel bij gastgezinnen.

Nu zijn we voor de komende zomerperiode nog op zoek naar gastgezinnen.
Lees voor meer info. En meld u aan!

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'KV Zucotto 16 Keesjan 009 
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke ervaring waar zij jaren later met veel plezier op terugkijken. 
Klik hier voor foto's van hun belevenissen.