Real time web analytics, Heat map tracking


Een keer per jaar (oktober/november) gaan we naar Roemenië om daar hulpgoederen af te leveren. Wij gaan dan naar het stadje Sovata in Transsylvanië.

De actie werkt als volgt: De doelstelling is om een Roemeense gezin te helpen in de moeilijke wintermaanden. Hiervoor zoeken we Nederlandse gezinnen die een of meerdere dozen met hulpgoederen willen versturen aan ’n Roemeens gezin. U kunt bij ons een of meerdere lege dozen (max. 4 per Roemeens gezin) bestellen. Die kunnen naar eigen inzicht worden gevuld. Wel moeten de regels worden aangehouden die de Roemeense overheid stelt mbt de inhoud. Hiervoor krijgt u van ons een uitgebreide suggestielijst. Op basis van uw eigen wensen m.b.t. de samenstelling van de familie, zoeken we een passend gezin.

De bedoeling is dat u dan ook rechtstreeks contact met het gezin krijgt, zodat u in daarop volgende jaren de inhoud van de zending meer kan aanpassen aan wat de familie nodig heeft.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze actie, meld u aan bij een van de bestuursleden.

Wij zenden u dan een  nieuwsblad vol informatie over onze stichting en u krijgt daarmee een beter beeld over de vele activiteiten die we in Nederland en in Sovata hebben lopen.

Doet u mee met de hulpgoederen actie,? Meld u aan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We nemen uw gegevens dan op in ons bestand en u krijgt na de zomer automatisch bericht om uw deelname te bekrachtigen.

 

 

Projectlogo TB 2018 ZONDER TEKST (Mobile)

Geweldige opbrengst  benefietdiner!
Onder het motto Geef Tinkerbell nieuwwe vleugels vondt er op
21 april een benefietdiner plaats in het vergadercentrum IJsselstaete. Een spetterende avond met een geweldig resultaat mede door de aansluitende veiling.
Lees meer . . . . . 

 

3e Reis Cals leerlingenCalsreis 2018 01

Dit jaar ging er voor het 2e achtereenvolgende jaar een groep leerlingen van het Cals College te Nieuwegein naar Sovata. Een gezellige en  leerzame reis. En of het een succes was leedt u hier . . . .

Kinderen voor kinderen (maar dan anders)egelantier 1

We kwamen via via in contact met een kinderdagverblijf uit Alkmaar..
Daar hadden de kinderen wat uit eigen collectie afgestaan voor  kinderen uit
Sovata en Chibed, Een kort verslag.

Gastgezinnen gezocht!KV 3Vliet 16 019

Ieder jaar komen er 42 kinderen uit Sovata en omgeving voor een direweekse vakantie naar Nederland. Ze logeren per stel bij gastgezinnen.

Nu zijn we voor de komende zomerperiode nog op zoek naar gastgezinnen.
Lees voor meer info. En meld u aan!

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Nieuws Magazine 2017 nr 26
Cals 2017 01

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'KV Zucotto 16 Keesjan 009 
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke ervaring waar zij jaren later met veel plezier op terugkijken. 
Klik hier voor foto's van hun belevenissen.