Real time web analytics, Heat map tracking


Een keer per jaar (oktober/november) gaan we naar Roemenië om daar hulpgoederen af te leveren. Wij gaan dan naar het stadje Sovata in Transsylvanië.

De actie werkt als volgt: De doelstelling is om een Roemeense gezin te helpen in de moeilijke wintermaanden. Hiervoor zoeken we Nederlandse gezinnen die een of meerdere dozen met hulpgoederen willen versturen aan ’n Roemeens gezin. U kunt bij ons een of meerdere lege dozen (max. 4 per Roemeens gezin) bestellen. Die kunnen naar eigen inzicht worden gevuld. Wel moeten de regels worden aangehouden die de Roemeense overheid stelt mbt de inhoud. Hiervoor krijgt u van ons een uitgebreide suggestielijst. Op basis van uw eigen wensen m.b.t. de samenstelling van de familie, zoeken we een passend gezin.

De bedoeling is dat u dan ook rechtstreeks contact met het gezin krijgt, zodat u in daarop volgende jaren de inhoud van de zending meer kan aanpassen aan wat de familie nodig heeft.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze actie, meld u aan bij een van de bestuursleden.

Wij zenden u dan een  nieuwsblad vol informatie over onze stichting en u krijgt daarmee een beter beeld over de vele activiteiten die we in Nederland en in Sovata hebben lopen.

Doet u mee met de hulpgoederen actie,? Meld u aan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We nemen uw gegevens dan op in ons bestand en u krijgt na de zomer automatisch bericht om uw deelname te bekrachtigen.

 

vakkinder 2019 aankomst

Zomervakantie bij gastouders

Zondag 14 juli de aankomst van de kinderen uit Roemenië voor 3 weken onbezorgde vakantie bij een Nederlands gastgezin. Begeleid door 2 Roemeense en 2 Nederlandse begeleiders na een lange reis een beetje moe maar vol goede moed. Lees meer. . . 

Orientatiereis Cals College

Van zaterdag 6 april tot en met zaterdag 13 april gaan leerlingen van het Cals College naar Sovata, Transsylvanië, Roemenië. De 24 leerlingen uit havo/vwo 4, de docenten Linda en Pascale en Karin en Wilma van de Stichting Roemeense Kinderhulp gaan een week kennismaken met Roemenië, met projecten van de Stichting, met allerlei activiteiten en hulpprojecten. Iedere dag komt er een kort verslag van de belevenissen. Lees hier hun verslagen.

Calsreis 19 01

Hulpgoederentransport 2018

pakket 16  09Het zit er weer op! Dat betekent dat er meer dan 1000 gezinnen verblijd werden met 1 of meerdere paketten en/of voedselbonnen. Alle vrijwilligers zijn weer veilig thuis en hebben genoten van de blije gezichten.  Voor degenen die even terug willen kijken naar enkele momenten van die reis kunnen naar de Facebookpagina van de Stichting.

Gastgezinnen gezocht!KV 3Vliet 16 019

Ieder jaar komen er 42 kinderen uit Sovata en omgeving voor een drieweekse vakantie naar Nederland. Ze logeren per stel bij gastgezinnen.

Nu zijn we voor de komende zomerperiode nog op zoek naar gastgezinnen.
Lees voor meer info. En meld u aan!

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Kinderen voor kinderen (maar dan anders)egelantier 1

We kwamen via via in contact met een kinderdagverblijf uit Alkmaar..
Daar hadden de kinderen wat uit eigen collectie afgestaan voor  kinderen uit
Sovata en Chibed, Een kort verslag.

Nieuws Magazine 2018 nr 27
Cals 2017 01

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'KV Zucotto 16 Keesjan 009 
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke ervaring waar zij jaren later met veel plezier op terugkijken. 
Klik hier voor foto's van hun belevenissen.