Real time web analytics, Heat map tracking


Soms kom je als Nederlandse vrijwilliger in een situatie die je raakt en niet meer loslaat. Zo kom ik al enkele jaren bij een gezin waarvan het oudste meisje in 2013 bij ons verbleef tijdens de kindervakantie.

Moeder Melinda spreekt Engels, wat ze zichzelf heeft aangeleerd. Dat is fijn, want dan kun je zonder vertaler een-op-een met elkaar praten. Vol enthousiasme krijg ik een rondleiding van de vijf meisjes over de boerderij. De elf koeien staan buiten in een bergwei en worden twee keer per dag gemolken (met de hand natuurlijk, zoals dat hier in Nederland zestig jaar geleden gebeurde). Er zitten twee varkens in het hok voor de winter. De kippen scharrelen rond op het erf. Melinda is openhartig en vertelt me hoe zwaar het leven is. Haar man heeft een moeilijk karakter en dat is na een herseninfarct in 2015 nog verergerd. Hij laat zijn vrouw en oudste dochters van 14, 11 en 10 jaar al het werk doen. Tijd voor huiswerk is er niet, eten ook vaak niet. Het laatste jaar is de spanning in huis voelbaar. Melinda wordt mishandeld en met de dood bedreigd. Iedereen is bang voor de man/vader en de situatie wordt gevaarlijk en onhoudbaar.
Dit kan zo niet langer. Ze vraagt mij om hulp, maar wat kun je doen als Nederlandse vrijwilliger? In ieder geval zorgen dat mensen in Sovata van de situatie op de hoogte zijn en kijken wie haar lokaal kan helpen. Haar informeren over de mogelijkheid voor een safehouse voor moeders met kinderen. Haar vasthouden, de kinderen knuffelen en hopen dat ze de moed vindt om te vluchten. Haar man maakt het echter onmogelijk om alleen met de vijf kinderen te zijn. Hij slaapt met één oog open en als hij weg gaat, neemt hij één of twee van de jongste kinderen mee. Toch geeft ze me de laatste keer bij het afscheid de indruk dat het een keer goed komt…

Moga familieEind maart, op de avond van haar 33e verjaardag lukt het haar om met alle kinderen te vluchten. Iemand met een grote auto brengt haar naar een opvanghuis, drie uur rijden verderop. Met kippenvel lees ik haar berichtje. Opluchting; eindelijk zijn ze veilig en hebben ze rust. Maar ook meteen de zorg: hoe nu verder? Ze kan slechts twee á drie weken blijven op deze plek en waar moet ze dan heen? Via heel veel contacten in Sovata en daarbuiten proberen we uit alle macht een huis voor haar te vinden. En waar moet ze van leven? Kan ze werk vinden om haar gezin te onderhouden? Er moet veel geregeld worden en het eerste halfjaar zal ze voornamelijk financieel afhankelijk zijn van giften. Maar Melinda heeft nu A gezegd en moet nu ook B zeggen. Terug naar haar man is geen optie.

Situaties als die van Melinda komen uiteraard vaker voor. Financiële ondersteuning bij dit soort situaties behoort niet tot de basis activiteiten van de Stichting Roemeense Kinderhulp. We zouden overstelpt worden met vragen om hulp. Toch wil ik Melinda helpen. Na overleg met het bestuur van de Stichting mag “Project Melinda” onder auspiciën van en via de Stichting gaan lopen. Dat maakt het mogelijk om de volgende oproep te doen.
Om Melinda de eerste zes maanden op weg te helpen en een nieuw bestaan op te bouwen, denken we 450 euro per maand nodig te hebben. We komen graag in contact met mensen die haar de eerste tijd financieel willen ondersteunen. Wilt u haar en de kinderen helpen? Een maandelijkse of éénmalige donatie aan de Stichting is meer dan welkom. Vermeldt u daarbij dat het gaat om “Ondersteuning Melinda”. Voor de bankgegevens verwijs ik u graag naar de colofon.

Wilt u meer informatie of wilt u op de hoogte gehouden worden van de situatie van Melinda en de kinderen? Dan kunt u rechtstreeks contact met mij opnemen via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Namens Melinda en de kinderen alvast hartelijk dank!

Wilma Verhoef, lid lopersgroep Stichting Roemeense Kinderhulp

kids TB 2020

Deze Tinkerbell kinderen hebben een droom, u maakt het werkelijkheid

Geen feestelijkheden voor het lustrum, geen vakantiekinderen in juli, geen inkomsten door het wegvallen van alle activiteiten.

rommel schilte 2020 01

We starten langzaam en voorzichtig op. Als eerste onze jaarlijkse collecte met een mooi resultaat.

Vlak daarna de rommelmarkt op het terrein van Schilte - ook daar een mooi bedrag als beloning voor een dag hard werken.

QR code nov 2020
Met de hier afgebeelde QR-code is het heel een voudig (met een smartphone) een bedrag aan de stichting over te maken. Wij kunnen u garanderen dat deze gift geheel ten goede komt aan de kinderen van Tinkerbell! 
Vast dank voor uw gift!

 

 

 

tinkerbell 02"En hoe is het nu in Roemenië?"
Een vraag die momenteel veel gesteld wordt. Ook daar heeft men te maken met het COVID-19 virus. En ook daar zijn er verschillende maatregelen genomen.  Lees hier meer.

 

  !!ATTENTIE!!

 

In verband met maatregelen met betrekking tot het coronavirus COVID-19 zijn er verschillende wijzigingen in de jaarlijkse agenda.

Het bestuur bekijkt of we de geplande activiteiten op een later tijdstip alsnog door kunnen gaan. 

Houd u de agenda in de gaten! Zodra het duidelijk is wanneer de maatregelen worden opgeheven, hervatten we uiteraard onze activiteitenen zullen u hierover informeren.

 

We willen iedereen bedanken voor hun inzet tot nu toe en we hopen dat iedereen begrip heeft voor deze maatregelen.

 

voorwoord mag2019Nieuws Magazine 2019 nr 28

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over alle activiteiten van de Stichting
in het jaar 2018

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

LET OP - LOTERIJ 2020

Veel activiteiten konden dit jaar geen doorgang vinden. Het Covid virus gooide alles in de war.

Maar wat wel doorgaat is de jaarlijkse loterij. Niet in de zomer - ook verlaat.
Wel een bijzonder in verband met het 30-jarige jublieum. Meer prijzen en ook hele mooie hoofdprijzen!

Voor meer informatie en het bestellen van loten kan u terecht op devolgende pagina
Kijk gauw en bestel!

Claudiu in NLTinkerbell kinderen worden groot
Er is al een aantal kinderen uitgevlogen na het beeindigen van hyn opleiding of doordat ze 18 jaar werden.
Een van de laatste was Claudiu die na zijn studie helaas geen werk kon vinden. Hier het laatste nieuws over hem

markt TBEen nieuwe wind.
Begin augustus begonnen de twee nieuwe  ouderparen in Tinkerbell.

Tunde en Istvan Simo in het ene huis en als buren Reni en Denes Molnar.
Ze borrelen van nieuwe initiatieven. 
Een daarvan is het verkopen van goederen op markten. 
Zie hier een kort verslag

ZHbedplusEen tweede leven
Hoe verschillemde verpleegartikelen aan een tweede leven konden beginnin in Roemenië dankzij een oplettende vrijwilliger. En daarmee veel mensen blij maakte. Lees meer . . .

Doneren terwijl u koopt!onlineshop
Kan dat??? Ja, echt. Als u regelmatig shopt via een webwinkel dan kunt u tegelijkertijd ook sparen voor de stichting. Lees meer . . . , maar vooral DOEN!

 trapveldjeSponsor gezocht
Wij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

 ouderenproject-15 Ouderenproject
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

broodproject3 Broodproject
De ouders van de kinderen die in Tinkerbell geplaatst worden leven in erbarmelijke omstandigheden. Die vergeten we niet. Een van de manieren van hulp is het Broodproject.  Lees meer . . . .