Real time web analytics, Heat map tracking

 

Barni Birtok Barni

Weet u wat Structural Engineering is? Dat is de wetenschap die zich bezighoudt met het analyseren en ontwerpen van dragende constructies (van bijvoorbeeld bruggen, tunnels, flats, vliegtuigen). Ondersteund door ons studiefonds volgde Barni Birtok deze studie binnen het programma Aerospace Engineering aan de Technische Universiteit in Delft. 

Dat klinkt als een zware studie, en dat klopt. Maar Barni draaide er zijn hand niet voor om en studeerde vorig jaar met goed gevolg af! Het afstudeerprogramma begon met een presentatie van zijn afstudeerproject: Design of an inflatable reflector for nano and micro satellites. Dat was een open presentatie, waar iedereen bij aanwezig mocht zijn. Vervolgens was er een besloten bijeenkomst, waar alleen Barni en de afstudeercommissie aanwezig waren. Daar verdedigde hij zijn scriptie en kreeg hij zijn eindcijfer. Daarmee was het officiële deel voorbij en werd het tijd voor een feestje! 

En dan volgt solliciteren. Dat kan even duren in deze tijd maar ook dat verliep voorspoedig. Het duurde niet lang voordat Barni aan de slag kon bij een startup bedrijfje op de universiteit. Een tijdelijk contract, dat wel, maar je moet ergens beginnen. Terwijl hij daar aan de slag was, bleef hij om zich heen kijken en inmiddels heeft hij een eerste betrekking gevonden bij een bedrijf in Litouwen. We hebben er alle vertrouwen in dat Barni er wel komt! 


szidonia nagy 2015Szidonia Nagy

We hebben u regelmatig op de hoogte gehouden van de studie van Szidonia Nagy. Zij wilde altijd al verloskundige worden en met hulp van twee Nederlandse families studeerde zij ‘Clinical Health Management’.

Tijdens haar studie had ze het niet makkelijk. Bij haar vader werd darmkanker vastgesteld en Szidonia heeft naast haar studie voor hem gezorgd. Na verschillende operaties gaat het nu gelukkig goed met hem. En met Szidonia gaat het nog beter: zij heeft haar Master Degree behaald en haar proefschrift met goed gevolg ingediend! Zij heeft ons laten weten dat zij de Nederlandse families die haar al die jaren financieel hebben gesteund, heel hartelijk wil bedanken. Door hun bijdrage kan Szidonia nu een beroep uitoefenen waarmee zij in staat is om heel veel andere mensen te helpen.

Renata 13

Renata Nagy
Zij is een van de kinderen uit het kindertehuis Tinkerbell en is in september 2011 begonnen aan de studie voor doktersassistente. In 2014 is zij met mooie cijfers geslaagd. Tijdens de studiejaren is zij gaan samenwonen met haar vriend. En op 24 oktober 2015 trad zij in het huwelijk met Attila.

 

Kinga Kacsokacso Kinga klein
Kinga Izabella Kacsó wilde graag advocaat worden.  Zij studeerde rechten aan de Petru Major universiteit in Tirgu-Mures. Een sponsor, die het niet nodig vindt om met naam genoemd te worden, maar die wij bij dezen wel heel hartelijk willen bedanken, hielp haar door de studie heen. U hoorde het goed: 'hielp'. Kinga is namelijk geslaagd! Het laatste jaar was extra zwaar. Ze besloot om haar bijbaantje op te geven en al haar energie in haar studie te steken. Draaide ze daarvoor al elk dubbeltje om voordat ze het uitgaf, in dat jaar deed ze dat wel twee keer. Maar met een heel mooi resultaat: ze slaagde met vlag en wimpel. Nu is ze op zoek naar een baan. Bij de huidige economie is dat ook een moeilijke opgave. Maar dankzij haar studie heeft Kinga een betere kans dan veel van haar leeftijdsgenoten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ook dat gaat lukken.

 

Hesfelean HenriettaHenrietta Hesfelean
Henrietta leeft alleen samen met haar moeder. Haar vader overleed aan diabetisch toen zij 6 jaar was.
Afgelopen zomer heeft zij met goed gevolg de middelbare school afgemaakt. Daarbij had zij een goede steun aan haar moeder die haar stimuleerde om te werken aan haar studie. Het salaris van haar moeder is slechts zeer beperkt en biedt geen mogelijkheid om een vervolgstudie te bekostigen. Sinds haar jeugd droomde ze al om kapper te worden.
Via het studiefonds is ze in augustus 2012 begonnen met deze opleiding in Tirgu Mures.
Inmiddels is ze met een 10 geslaagd en heeft ze haar diploma gehaald.

 


Wilt u ook uw bijdrage leveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.