Real time web analytics, Heat map tracking


Het jaarlijkse hulpgoederentransport van de Stichting Roemeense Kinderhulp is weer onderweg naar Sovata in Roemenie. Dit jaar had de stichting te maken met een tegenslag. Doordat er niet genoeg dozen van hetzelfde formaat voorhanden zijn, waren de vrachtwagens te snel vol. Een extra vrachtwagen was snel gevonden.

Door Keesjan Steverink

Vorige week vrijdag en zaterdag werden de pakketten voor Roemenië weer ingezameld in de loods wan Terberg Schade. Tijdens het laden van de vrachtwagens zagen de chauffeurs het al snel somber in. "Het past er niet in", was de conclusie. "We hebben pech gehad met de dozen", zei voorzitter Edwin Mentink. Die mogen we elk jaar gratis komen ophalen en daar zijn we heel blij mee, maar helaas hadden we niet genoeg dozen van hetzelfde formaat".
Dozen met een ander formaat werden ingezet. Ondanks de strakke planning en regels had dit toch als gevolg dat het laden van de vrachtwagens moeizamer verliep dan vorige jaren.pakket13 (11)

Sinds 1992 gaan in november hulpgoederen naar Roemenië om gezinnen te ondersteunen in de kerstperiode. De doelstelling van de stichting is om Roemeens gezinnen te helpen in de moeilijke wintermaanden. Nederlandse gezinnen kunnen Roemenen ondersteunen met .één of meerdere dozen. Dié kunnen naar eigent inzicht gevuld worden. De stichting heeft wel een suggestielijst voor de inhoud van een pakket. De meeste Nederlandse gezinnen hebben intensief contact met een Roemeens gezin, zodat zij goed weten wat er nodig is. De goederen variëren van toiletartikelen en speelgoed tot kleding. Sinds 2005 worden geen standaard voedseldozen meer uitgedeeld, maar worden de gezinnen voorzien van voedselbonnen die in de lokale supermarkten kunnen worden verzilverd. Op deze wijze werd in 2006 de locale economie in Sovata ondersteund met ruim 38.300 euro. De Stichting benadruk dat de actie ook een emotionele waarde heeft, "Dat,ook buiten Roemenië andere mensen om de Roemenen geven, geeft hun weer moed en kracht de koude, lange wintermaanden door te komen." Ruim 2400 pakketten zijn in drie vrachtwagens naar Roemenië gegaan.

In het goederentransport zaten ook hulpgoederen voor het eigen kindertehuis 'Tinkerbell'’. Naast de pakketten krijgen ook scholen en peuteropvang hulp- goederen. Het toeristenbureau in Sovata krijgt nieuwe computerschermen. Fietsen, meubels én een rolstoel maakten ook deel uit van het transport. Helaas moest de stichting zaterdagmiddag constateren dat niet alles mee kon. Door snel handelen van de stichting en de chauffeurs, werd zaterdagavond al een extra vrachtwagen en chauffeur gevonden, zodat,toch alle goederen naar Sovata gebracht kon den worden.

pakket07 8Bijzonder was dat, er ook veel mensen spontaan langs kwamen. Een gezin kwam langs met een aantal dozen met babyspeelgoed. Veel mensen kwamen ook geld brengen voor voedselbonnen. Bij de inzameling van de hulpgoederen waren alleen vorige week, al circa dertig vrijwilligers betrokken. De stichting maakt al een aantal jaar gebruik van rollenbanken. Hierdoor kunnen de dozen snel gesorteerd worden. Bij het inladen van de vrachtwagens, zaterdagmiddag werden de dozen, gemakkelijk de wagens ingerold. "Dat scheelt een hoop tillen, sjouwen en mankracht", aldus één van de vele vrijwilligers.
De hulpgoederen voor de scholen zijn vanaf woensdag in Sovata uitgedeeld. De pakketten worden zaterdag uitgedeeld.

Uit: Onze IJsselstreek, 16 november 2007

A1_bottom_block

Hulpgoederen transport 2017transport 17-01

De klus is gehlaard. Heel veel gezinnen uit Sovata en Chibed werden de afgelopen week blij gemaakt met pakketten en/of voedselbonnen. Zowel in IJsselstein als in Sovata en Chibed was er een groot aantal vrijwilligers daarbij betrokken. Via de FB-pagina van de stichting waren de activiteiten goed te volgen. Soms zelfs via een live utzending. Heeft u dat gemist dan kunt u dat terugzien via deze link

 

 

Vakantieweken 2017vakweken 2017 18

42 Kinderen uit Sovata en omstreken genieten van 3 weken zorgeloze vakantie in Nederland. Dankzij 21 gastouders hebben ze de vakantie van hun leven waar ze nog heel lang met plezier op terug kunnen kijken. Voor een korte impressie zie hier . . .

Nieuws Magazine 2017 nr 26

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuw venster met het hele magazine.

Reis Cals leerlingenCals 2017 01

Dit jaar gaan weer een aantal leerlingen van het Cals College Nieuwegein naar Sovata.
Ze gaan een week logeren bij gastouders en allerlei leuke en nuttige dingen doen, zoals bezoeken van de natuurlijke ouders van de kinderen uit Tinkerbell en een aantal ouderen bezoeken die extra verwend zullen worden. Op de volgende pagina kunt u meeleven met hun activiteiten. Of bezoek de speciale Facebook pagina voor deze reis. 

kloosterRondreis Transsylvanië

Voor veel mensen is Roemenie een onbekend land. We bieden belangstellenden de gelegenheid kennis te maken met een aantal van de mooie en historische plekken. Een mooie kans om kennis te maken met dit schitterende land.
We bieden twee heel verzorgde reizen aan. Voor meer informatie volg deze link.

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Genieten als gastouders
willemsen 14 01Niet alleen voor de kinderen die in Nederland 3 weken vakantie krijgen, maar ook voor de gastouders een periode om met veel plezier en warmte aan terug te denken. Zo ook voor de familie Willemsen. Lees hun verhaal.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'Bokor Beata
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke